Neurofeedback is een effectieve behandeling van concentratie- en vermoeidheidsproblemen. Voor klachten als ADHD/ ADD, epilepsie en slaapproblemen is er wetenschappelijk bewijs dat het werkt. Voor klachten als burnout, migraine en angst is dit bewijs er (nog) niet. Desalniettemin geeft neurofeedback vaak goede resultaten. Via onderstaande links verwijzen wij u naar informatieve websites over deze aandoeningen.

Indien u wilt weten of u baat heeft bij neurofeedback, neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

ADHD / ADD

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. ADHD komt veel voor bij kinderen en adolescenten, maar kan ook voorkomen bij volwassenen. Kinderen met ADHD hebben bijvoorbeeld moeite met opletten, maar kunnen ook druk en impulsief zijn.

meer informatie

EPILEPSIE

Epilepsie is een aandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen.

 

meer informatie

SLAAPPROBLEMEN

Als iemand bijna elke nacht niet goed slaapt of overdag nog moe is, kan er sprake zijn van een slaapstoornis. Deskundigen zijn het er nog niet over eens waartoe slaap precies dient.

 

meer informatie

BURNOUT

Burn-out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn. Verondersteld wordt dat een burn-out kan ontstaan na langdurig te zijn blootgesteld aan een teveel aan stress op het werk.

meer informatie

ANGST

Bij een angststoornis is er sprake van een niet realistische angst, waar mensen in het dagelijks leven last van ondervinden. Er zijn verschillende angststoornissen/ fobieën zoals paniek- en sociale-angststoornisen.

meer informatie

MIGRAINE / HOOFDPIJN

Migraine is een hersenaandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen. Er zijn verschillen vormen bekend.

meer informatie