Collega’s

Else Dahmen, verbonden aan Brainspa

Neuropsycholoog, Gezondheidszorgpsycholoog BIG, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

“Herma Schuttenbelt, de kracht achter Spindles, is voor mij een zeer gewaardeerde collega. Met een gerust hart kun je je hersenen aan Herma toevertrouwen. Zij is zeer vakbekwaam en werkt nauwgezet aan het in orde breng van de balans in de hersenen. Ik verwijs altijd graag kinderen en volwassenen door naar Spindles, mede omdat Herma zich altijd goed afstemt op haar cliënten. Hierdoor kan de neurofeedback training naar een hoger niveau worden getild. Behalve haar neurofeedback kwaliteiten, heeft zij ook nog eens een heel fijne, betrokken, gedreven en enthousiaste persoonlijkheid, wat het extra plezierig maakt om zo nauw met haar samen te werken.”

www.brainspa.nl


dr. Anneke J.G. Vinke, Adoptiepraktijk Vinke

GZ-psychologe

“De Adoptiepraktijk werkt graag samen met Spindles omdat Herma Schuttenbelt een uitstekende neurofeedbacktherapeute is waarbij cliënten in goede handen zijn. Neurofeedback is een behandelvorm die in opkomst is maar die alleen goed werkt bij een precies en individueel ingesteld protocol. Dat laatste is bij Spindles gegarandeerd. Regelmatig wordt het ingezette protocol geëvalueerd samen met een neuropsychologe en zo nodig bijgesteld. Deze individuele aanpak levert veel op, zowel voor geadopteerde kinderen, geadopteerde volwassenen als voor adoptie ouders!

Adoptiegerelateerde vragen en problemen kunnen heel complex zijn, zeker wanneer een kind op oudere leeftijd (> 1 jaar) naar Nederland kwam. Vroege ervaringen laten sporen na: de invloed van ondervoeding, wisselende verzorgers, medische aandoeningen en trauma zijn te zien in het brein. Dat uit zich dan vaak in problemen met concentratie en aandacht, slaapproblemen, angsten en boosheid. Schoolproblemen spelen ook vaak een rol. Reguliere therapie, traumaverwerking en werken aan de gehechtheidsrelatie brengen veel op maar voor een aantal geadopteerde kinderen is dat niet genoeg. Dan is Neurofeedback een uitkomst: het brengt meer rust in het overprikkelde brein. Op school en thuis zien we vaak snel verandering. Soms verwijs ik ook ouders: het opvoeden van een geadopteerd kind kan veel vragen en neurofeedback kan helpen om de eigen energie van de ouders weer op peil te brengen, hoofdpijn of slaapklachten te verminderen en daarmee een beter gevoel van algemeen welbevinden te krijgen en te behouden”

www.adoptiepraktijk.nl