SPINDLES

PRAKTIJK VOOR NEUROFEEDBACK

Behandeling van stress, concentratie- en vermoeidheidsproblemen

Wat is Neurofeedback?

 

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van EEG. Bij EEG wordt de electrische activiteit van de hersenen gemeten. Om te kunnen meten worden er enkele electrodes op het hoofd geplaatst. Doordat het mogelijk is real time te meten en feedback te geven, biedt dit de mogelijkheid om te trainen. In een training proberen we verandering van het EEG te bewerkstelligen door condtionering.

De gewenste hersenactiviteit wordt beloond met bijvoorbeeld een fijn geluid of extra punten in een spel. Hierdoor zal deze steeds vaker optreden en de ongewenste hersenactiviteit zal langzamerhand uitdoven.

Neurofeedback is een gespecialiseerde psychologische behandeling waarbij het belangrijk is dat mensen zich kunnen ontspannen. Daarom wordt ook aandacht besteed aan specifieke ontspanningstechnieken en trainingen zoals HRV (Heart Rate Variability training) en AVE (Audio Visual Entrainment).

 

Gedurende een training kan worden gekeken naar een rustige film, worden geluisterd naar favoriete muziek of een spelletje worden gedaan.

 

 

 

"Al jaren had ik enorme last van migraine, en dan met name hormoongevoelige migraine. Zo kon ik in mijn agenda al invullen wanneer de volgende aanval zou komen. Van alles had ik geprobeerd, medicatie, spiraaltje, alternatieve geneeskunde d.m.v. dieet, maar niets hielp. Eigenlijk had ik al geaccepteerd dat dit bij mij hoorde en mijn leven er op in moest richten,..."

 

 

clientenervaringen

Maak vrijblijvend een afspraak.


Wilt u weten of u gebaat bent bij neurofeedback? Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. ​Wij informeren u graag.

afspraak maken

Heeft u of uw kind last van onrust, concentratieproblemen, vermoeidheid- of slaapproblemen dan is de kans groot dat u baat heeft bij neurofeedback