SPINDLES

PRAKTIJK VOOR NEUROFEEDBACK

Behandeling van stress, concentratie- en vermoeidheidsproblemen

Clientenervaringen

 

Neurofeedback wordt toegepast bij de behandeling van stress-, concentratie-en vermoeidheidsproblemen. Resultaten zijn vaak goed en blijvend.

 

Hieronder leest u enkele ervaringen van clienten.

 

 

Spindles​

Praktijk voor Neurofeedback​​​

Julianalaan 274​

3722 GX Bilthoven​

Tel: 06 39579332​​

Email: ​info@spindles.nl

Moeder met 17 jarige dochter met leerproblemen

 

"Onze dochter Anne heeft al sinds zij op de basisschool begon leerproblemen. Diverse keren werd ze onderzocht en elke keer werd beter duidelijk wat er mis was. Haar hersenhelften werkten niet samen: informatie die gelijktijdig auditief en visueel werd aangeboden kwam nergens aan. Er volgde een verwijzing naar het WKZ, waar bleek dat er geen behandeling was voor haar probleem. In het dagelijkse leven had Anne ook moeite met in- en doorslapen, klaagde ze vaak over vermoeidheid en maakte ze een afwezige indruk.

In november 2012 werden wij geattendeerd op “Spindles” . We konden al een week later terecht voor een QEEG en daaruit bleek dat neurofeedback de klachten zou kunnen verminderen.

 

Op 1 december 2011 begon de training. Anne reageerde er direct op. De eerste drie, vier keer klaagde ze over hoofdpijn en het leek wel of ze elke minuut aan achterstallige slaap moest inhalen. Maar ze knapte er zienderogen van op! Na een krappe maand training werd duidelijk dat de neurofeedback een zichtbaar effect had op het EEG van Anne.  Ze was uitgerust, opgewekt en reageerde veel minder heftig als er iets van haar werd verwacht waar ze tegenop zag. Na enkele weken werd de training uitgebreid met de EmWave, een klein apparaatje waar je heel rustig en ontspannen van wordt.

Ook nu wordt de EmWave nog regelmatig gebruikt in ons gezin.

Uiteindelijk heeft Anne een jaar getraind en we zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Anne is veel zelfbewuster en zelfverzekerder geworden! Ze is uitgerust en staat op school veel steviger in haar schoenen. In de zomer van 2012 deed ze examen en haalde zonder problemen haar diploma. Ook haar vervolgopleiding loopt prima.

 

De samenwerking met Herma verliep erg prettig. We werden goed op de hoogte gehouden van het verloop van de behandeling en ontvingen regelmatig een inzichtelijk verslag. Anne voelde zich op haar gemak bij “Spindles”. Herma wist precies de juiste toon te vinden en daagde haar keer op keer opnieuw uit om haar grenzen te verleggen. Met een prachtig resultaat!

Herma, heel hartelijk bedankt voor alle goede zorgen voor Anne!

 

 

 


 

 

Vader met twee dyslectische zoons
 

"Onze twee zoons zijn dyslectisch. Een paar jaar geleden hoorden we van neurofeedback. De oudste ging naar het middelbaar en had al een manier gevonden om met zijn dyslexie om te gaan, maar de jongste liep er in groep 5 echt tegen aan: rekenen ging geweldig maar het lezen, schrijven en spellen was een ramp. Concentratie vond school ook niet optimaal. Er zat veel onrust in het mannetje.

Bij het QEEG bleek hij ook een onrijp en gevoelig brein te hebben. We zijn begonnen met neurofeedback. School stelde zich meteen op het standpunt dat het onder schooltijd kon want het zou hem helpen. Dat was geweldig. Zo konden we de dag starten met de training, twee keer per week en dan naar school. Vooral de concentratie werd beter en dat zie je meteen terug in de resultaten: als je rust neemt om je werk te maken, maak je het ook beter en door de succesjes die dan geboekt worden blijf je dit doen. Helemaal goed dus. De AVI scores schoten omhoog en de lol in lezen is terug. Grote winst is dat.

Inmiddels zit onze zoon in groep 8. We zijn nog een keertje terug geweest voor een paar sessies. Dat heeft hem weer een 'boost' gegeven. Daarnaast gebruiken we thuis met enige regelmaat Audio Visual Entrainment (AVE) om ontspannen aandacht nog een beetje extra te trainen en dat is een mooi natraject. Na de positieve ervaringen met onze jongste, heeft onze oudste in VWO 5 ook nog een neurofeedback traject gevolgd. Voor hem leverde dat vooral betere concentratie op en daarmee beter verwerken van met name talige lesstof. Een waardevolle behandelvorm voor allebei".

 

 

 


 

 

​Moeder met 13 jarige adoptiezoon met leerproblemen

 

"Mijn zoon is geboren in Brazilie en op 1 jarige leeftijd bij mij (adoptiemoeder) komen wonen. Het 1e jaar in Brazilie heeft hij het niet makkelijk gehad en dat was terug te zien in zijn gedrag. Toen hij een jaar of 5 was werd de diagnose reactie hechtingsstoornis met ADHD vastgesteld. Na een aantal jaren van therapie was mijn zoon op 13 jarige leeftijd een lieve, sociale, goed in zijn vel zittende puber. Waar hij nog wel last van had was een slecht werkgeheugen, slechte concentratie en moeizame automatisering. Deze 3 probleemgebieden belemmerde hem behoorlijk in zijn leerprestaties waardoor hij een

behoorlijke leerachterstand had opgelopen.

 

Begin maart 2012 is mijn zoon (13 jaar) gestart met een neurofeedback behandeling bij Herma Schuttenbelt. We zijn begonnen met 2 keer in de week een behandeling. Al gauw zag ik de resultaten terug. Hij is zoveel rustiger (geconcentreerder) geworden. Het leren gaat hem ook veel beter af. ​Waar hij eerst de draad nog volledig kwijt raakte halverwege een verhaal, merk ik nu dat hij zonder er veel moeite v​oor te moeten doen de stof opslaat en kan reproduceren. Het leren voor toetsen/repetities op school geeft geen stress meer en hij loopt langzaam een stukje van zijn leerachterstand in.  Zijn zelfvertrouwen groeit hierdoor. Ik ben heel blij met de resultaten tot nu toe. Herma dank voor je professionele en deskundige inzet. Dit geeft mijn zoon alle kansen in de rest van zijn leven". ​

 

 

 


 

 

​Veertig jarige vrouw met vermoeidheidssyndroom

 

"Mijn hele leven had ik al veel slaap nodig. Ik was vaak overdag erg moe en sliep veel en vaak, ook overdag.

Het voelde alsof ik energie te kort had. Medisch gezien was er niets te vinden. Een slaaponderzoek bracht ook geen uitkomst. Verschillende alternatieve geneeswijzen geprobeerd, ook deze leverden voor mij niet voldoende op. Ik ben blijven zoeken naar een oplossing en neurofeedback is voor mij de juiste therapie geweest.

Ik wist in het begin niet wat ik kon verwachten van de behandelingen en vond het best spannend.

Herma heeft alles goed en rustig uitgelegd. De eerste behandelingen was ik zo moe dat ik tussendoor soms in slaap viel maar gaandeweg de therapie ging het steeds beter. De persoonlijke begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb nu veel meer energie dan ik ooit had.

Dankzij neurofeedback heb ik nu meer aan mijn dag.

Het heeft mijn leven veranderd!”

 

 

 


 

 

Achtendertig jarige vrouw met migraine

 

“Al jaren had ik enorme last van migraine, en dan met name hormoongevoelige migraine. Zo kon ik in mijn agenda al invullen wanneer de volgende aanval zou komen. Van alles had ik geprobeerd, medicatie, spiraaltje, alternatieve geneeskunde dmv dieet, maar niets hielp. Eigenlijk had ik al geaccepteerd dat dit bij mij hoorde en mijn leven er op in moest richten.

Totdat ik hoorde van Neurofeedback…… een uitkomst voor vele ongemakken aangestuurd vanuit de hersenen.

Na een intake gesprek en een eerste meting begon ik een beetje sceptisch aan deze behandelmethode. Ik had al zoveel geprobeerd…

Maar toch, na een aantal behandelingen bleef de migraine uit en ging ik me steeds beter voelen. Ik heb na de eerste behandelingen nooit meer migraine gehad! Oftewel: het werkte voor mij. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik met Neurofeedback ben begonnen en dat ik van mijn migraine af ben. De kleinschalige praktijk van mw. Schuttenbelt heb ik als bijzonder prettig gevonden. De behandeling werd echt op mij afgesteld en bijgesteld”